Menu

Trouwen in de hoofdstad

1 maart 2018 - Feest
Trouwen in de hoofdstad

Je wilt trouwen in de hoofdstad van Nederland. Dat wil je simpelweg, omdat je daar bent geboren en/of omdat je daar woont. Maar het kan ook zijn dat je op een andere manier een binding voelt met Amsterdam. Je vindt het een prachtige stad, je hebt daar een speciale locatie gevonden of het ligt centraal voor je gasten. Wat het ook voor reden mag zijn, je hebt te maken met een aantal zaken die geregeld moeten worden. Allereerst moet je bij de gemeente van Amsterdam een Verklaring huwelijk afleggen (voorheen ondertrouw). De datum en locatie moet je vastleggen. En de getuigen dienen aangemeld te worden bij de gemeente. Nu ben je klaar voor alle voorbereidingen.

Waar ga je precies trouwen?

Trouwen in Amsterdam kan op zeer veel verschillende locaties. In Amsterdam heb je een grote rijkdom aan mooie gebouwen, dus ook vele mogelijkheden voor een droomhuwelijk. Wil je in de kerk trouwen, dan heb je volop keus. Midden in het centrum van Amsterdam ligt een prachtig klein kerkje, de Duif genaamd. Je hebt de Amstelkerk, de Koepelkerk, de Zuiderkerk en de Sint Olofskapel.  Je hebt kastelen in en rondom Amsterdam waar je kunt trouwen. Ook is er volop mogelijkheid om in een museum te trouwen: Filmmuseum het Eye, Het Tropenmuseum, Tassenmuseum Hendrikje Amsterdam, Het Grachtenhuis en het Felix Meritis. Bij deze laatste locatie trouw je op het dak met uitzicht over de stad. Het is mogelijk om in de Stadsschouwburg van Amsterdam te trouwen of in de dierentuin Natura Artis. Er zijn partyzalen, partyschepen, hotels en restaurants. Kortom de keus is enorm.

Trouwbureau

trouwvrouw

Amsterdam beschikt over Trouwbureau Amsterdam. Dit is een plek waar bruidsparen al hun administratieve zaken kunnen laten regelen. Dat bespaart tijd en energie. Ook bestaat hier de mogelijkheid om gebruik te maken van een professioneel trouwambtenaar.