Menu

Wat doet vrijwilligerswerk Amsterdam precies?

13 juli 2021 - Anders
Wat doet vrijwilligerswerk Amsterdam precies?

Bij vrijwilligerswerk Amsterdam zoeken wij voortdurend naar mensen die de prachtige stad een stukje mooier willen maken. Door het organiseren van activiteiten of mensen in de buurt te helpen. Hoe klein de hulp ook kan zijn.

Je hebt als samenleving toch met elkaar te maken. Dat begrijpen wij in Amsterdam maar al te goed. Het is de reden om er voor elkaar te zijn. Van een luisterend oor bieden tot aan de rommel opruimen of elkaar advies geven. Het houd mensen op het rechte pad en zorgt dat Amsterdam nog mooier zal worden en blijven.

Als organisatie verbinden wij mensen, buurten en uiteindelijk de samenleving. Het is mooi om te zien wat wij voor de buurt en mensen kunnen betekenen. Van rijk tot arm kan bij ons terecht.

Jongeren met schulden helpen weer grip te krijgen!

Je ziet vaak dat jongeren met schulden moeite hebben grip en overzicht te houden. Daar waar mogelijk bieden wij deze groep jongeren ondersteuning aan. Soms door gewoon een advies te geven. Andere keren om actief in gesprek te gaan en schuldhulpverlening in gang te zetten.

Jongeren met schulden komen van over de hele linie voor. Daarvoor hoeft afkomst, leeftijd of het soort gezin waarin je opgroeit absoluut geen verschil te maken.

Wanneer je met schulden te maken krijgt is de eerste fase vaak het ontkennen. Wegkijken is bij jongeren veelal de reden voor oplopende schulden. Na het wegkijken ontstaat vaak een chronische stress met alle gevolgen van dien. Tot de laatste fase waarin de bodem van de put echt bereikt is en ook het lichaam niet meer verder kan. Dat is de invloed die schulden bij jongeren heeft. Om deze jongeren weer zicht op een toekomst te geven zorgen wij voor de juiste ondersteuning die is ingericht op de behoeften van deze groep jongeren.

Natuurlijk begrijpen wij dat er veel vooroordelen zijn bij jongeren met schulden. Het is vaak de reden dat deze groep jongeren uit het zicht van de samenleving verdwijnt. Waar wij ons voortdurend voor inzetten is om deze jongeren erbij te blijven betrekken.